Voorjaar

Het voorjaar is begonnen. Niet zoals we elk jaar gewend zijn. Door de beperkingen van de overheid, moeten we noodgedwongen zoveel mogelijk in huis blijven en onze sociale contacten zoveel als mogelijk beperken.

Elk nadeel heb zijn voordeel’

Deze gevleugelde uitspraak schijnt van Willem van Hanegem te zijn en niet van Johan Cruijf volgens Willem van Hanegem. Laat ik er maar van uitgaan dat dat zo is. De corona crisis geeft een heleboel nadelen maar leert je ook anders naar de wereld om je heen te kijken. We worden creatief in het digitaal ontmoeten door beeldbellen en andere sociale media. We sturen elkaar digitale knuffels en proberen elkaar te vermaken met rekenspelletjes, foto’s van vroeger en wat al niet meer…..

We krijgen een andere kijk op de wereld. Machtsverhoudingen worden anders, De wereldpolitiek moet zich anders gaan verhouden. Enorme sommen geld moeten worden herverdeeld om onszelf en elkaar het hoofd boven water te laten houden. Waar dit toe leidt? Ik weet het niet! De toekomst zal dit uitwijzen. Veel mensen hebben angst, maken zich zorgen over de problemen van vandaag en de naaste toekomst. Dat is een feit. Ook ik betrap me er soms op dat ook ik me laat (ver)leiden door negatieve gedachten. Gelukkig weet ik door mijn geloof dat er een glorierijke toekomst wacht. Dat geeft mij hoop voor later en kracht voor vandaag en morgen. Veel mensen denken dat de huidige crisis een straf van God is. Ik geloof dat niet. Ik geloof wel dat God deze omstandigheden kan gebruiken om mensen te laten zien dat er maar Eén is die redding kan bieden. Betekent dit dat ik niet ziek kan worden? Ik besef me maar al te goed dat dat mogelijk is. Dat betekent wel dat ik zelf ook de verantwoordelijkheid moet nemen om zo hygiënisch mogelijk te werken en om te gaan met anderen.

Ik hoop dat we met elkaar de energie kunnen opbrengen om deze crisis samen het hoofd te bieden door naar elkaar om te zien en daar waar mogelijk elkaar te helpen, te troosten en te bemoedigen.

Scroll Up