waar zouden we zijn zonder de trein

Beste NS,

Normaal gesproken reis ik met de auto van A naar B. Dat is makkelijker en maakt mijn reis wat flexibeler. Vandaag werd ik door omstandigheden gedwongen met de trein te reizen. Ach ja, dat heeft ook zo z’n voordelen. Je hebt extra tijd om te werken, te lezen of naar buiten te kijken. Zoals hier bij het station in Assen.

Wat mij eigenlijk wel verbaasd is de prijs van de rit. Ik ben geen voordeeluren kaart gebruiker en moet dus voor het volle pond naar mijn eindbestemming. En ja, een voordeel dagkaart van de Hema, kruidvat of andere grootgrutter doet dan veel goed. Echter…in jullie eigen spoordeelwinkel wordt een dagkaart aangeboden voor maar 19 euro. Waarom dan niet alle retouren van 19 euro en hoger op die prijs vastzetten? Ik ben benieuwd naar jullie prijsbeleid in deze? Dan hoeft er ook geen spitsheffing te komen en stimuleren jullie vanzelf dat meer mensen na 09.00 uur de trein nemen. Waar zouden we zijn zonder de trein?

 

Scroll Up